čtvrtek 29. března 2012

light my fire!



duše vyhořelá.nenech svůj oheň pohasnout, neb věř, že nepohasne nikdy!dokud bude síla, vůle, chuť... jaro přináší nový vítr..nech se jim pohltit a znovu vzplát a dát všem poznat tvůj oheň. Pálíš, doutnáš, nehoříš!!! Hoř a žij. Já žiji i hořím naplno a je to krásné.a přeji to i Tobě!

neděle 25. března 2012

Karpaty!!!

Jaro. Víkend. A konečně též HORY!...teda alespoň první krůčky po kopcách.


Sobota samotářský výlet do Jaremči... Dědinka asi 50 km od Kolomyje, kde turisté zavítají hlavně kvůli vodopádům. Jelikož jsem, abych nepřekvapila, sešla z cesty, ze které šli všichni, tak jsem došla úplně jinam. Ale mohla jsem si vychutnávat krásu a sílu řeky, která každým dnem se stává mocnější a mocnější. A to pěkně sama, na kameni, daleko od všech, blízko u sebe.


Večír pak odjezd s Konstantinem na hory. Byly nám přislíbeny pravé hory, byla už ale tma takže jsme neviděli ničeho... Jen cítili rázovitost ukrajinských silnic. Dojeli jsme na místo, kde už hřál oheň a slova dobrý lidí. Večer byl tůze příjemný. Poprubovali jsme typický ukr. šašlík a typické ukr. pivo Gambrinus:)
Ráno jsme viděli všecku tu krásu kolem a srdce plesalo. Objímali nás kopce a řeka. Pokořili jsme jeden místní pahorek a spokojeně jeli dóm.



pátek 23. března 2012

Hipoterapie aneb terapie koněm...



Na farmě raší jaro, oveček je stále více a už si vesele cupitajú venku.
A tak si i já tam cupitám... Minulý týden jsem se stala samozvaným hipoterapeutem nejnižší úrovně. Pomáhám hipoterapeutce Táni, takže čistím, sedlám, vozím děťata, přidržuji dědata, případně koně, krmím cukříkem. Do toho se snažím odkoukat jak to dělá ona, jakožto profík a koukám též, jak kůň bourá bariéry a kouzlí úsměvy. A jde mu to panečku náramně!

Včera jsme vozili děti z Karitasu, byla u toho skvělá možnost si s nimi povídat a sblížit se... Dnes dojeli tři dívčinky z domova pro děvčata se speciálními potřebami.



'Hiporehabilitace je moderní rehabilitační metoda s komplexním bio-psycho-sociálním působením na lidský organismus. Přenášením pohybu koňského hřbetu na lidské tělo dochází ke stimulaci centrálního nervového systému. Přejímání motorického pohybu ovlivňuje svalový tonus a zdokonaluje pohyb člověka v prostoru.'



Do budoucna chce Karitas získat finance na opravu hypodromu (kryté jízdárny) a také se přiblížit širšímu spektru klientů - hipoterapie pro děti, osoby se speciálními potřebami, ale též komerční jízdy pro veřejnost. A tím dopomoci k tomu, aby se projekt farmy stal samoudržitelným a byl schopen financovat jak sebe tak činnosti Karitas Kolomya.

bazar...




pondělí 19. března 2012

samogonka a čas..dva neúprosní.


....sotva mám pocit, že začínám slyšet, co jsem neslýchala a vidět neviditelné, je třeba odjet...lidi, práce, hory , kolomyjka, oblíbené uličky, obchůdky, sušenky.. We'll miss Kolomya! lze opít čas samohonkou???

koncertmajstrův řidičák...

Івано - Франківськ



cesta s holohlavým, o kterém jsem se domnívala,že nás unese, ale až poté co jsem nastoupila....
mafiánský punk...na pásy, limity rychlostní i co do počtu cestujících....

...takže na offroadech hlava obouchaná a Mejchovy odumřelé nohy.

yep.

mezinárodní punk.

стріт арт

prvky nacionalismu naleznete i v módě, budete-li pozorní.

památné vejce....aneb údajná zbraň při 'teroristickém útoku' na prezidenta Janukoviče..politici jsou střelení všude. Ale jen na UA vajíčkem... (premiéry nepočítám.))

MANUFAKTURA - když náhodou půjdeš kolem Ivano-Frankivsku, zajdi zde na výborné wafle!!!

středa 14. března 2012

Černá hodinka.


V Kolomyji bouchl proud. K pousmání, jak jsme najednou bezradní, že nám nejde skype, že se nám roztopí máslo, že neuvidíme kam čůráme, jak se bojíme a jak začne fantazie pracovat... Ale o to víc jde pak vidět krása hvězd a důležitost lidského slova. My jsme si to potvrdili...a takto při svíčce poznali jak je důležité být tady a teď a mluvit s tím, koho máme vedle sebe....... Vyhoďte si pojistky, zažehněte svíce a srdce ♥

pondělí 12. března 2012

hurá !Vesna budět!!!

Už nesněží! Už prší.

(prohrála jsem s M. sázku, o tom, že v noci nasněží, vede 2:1) ale neva. mám čupr parizól a nepromokavý boty.

sobota 10. března 2012

o tom jak....


.....jsme pozorovali dudka, který byl vlastně strakapoud. (dudek nemá jazyk, veděli jste to? resp.věděli jste, že ptáci maj' jazyk..?)



...no... celkově bylo toto čekání na pracovníka, se kterým nám nepodařilo sladit timemanagement, vskutku osvícením



nic netrvá věčně. a tak jsme zase 'normální'...a pozorujem dudky.

pátek 9. března 2012

v gosti

jedna z nejlepších věc co se vám může na UA stát je že vás dobrá duše pozve 'v gosti' alébrž na návštěvu!!! dobrá dušenka Vika nás znala sotva pár hodin, pak nás potkala na křižovatce a už jsme byli doma a zažili skvostně příjemný večír...