pátek 23. března 2012

Hipoterapie aneb terapie koněm...



Na farmě raší jaro, oveček je stále více a už si vesele cupitajú venku.
A tak si i já tam cupitám... Minulý týden jsem se stala samozvaným hipoterapeutem nejnižší úrovně. Pomáhám hipoterapeutce Táni, takže čistím, sedlám, vozím děťata, přidržuji dědata, případně koně, krmím cukříkem. Do toho se snažím odkoukat jak to dělá ona, jakožto profík a koukám též, jak kůň bourá bariéry a kouzlí úsměvy. A jde mu to panečku náramně!

Včera jsme vozili děti z Karitasu, byla u toho skvělá možnost si s nimi povídat a sblížit se... Dnes dojeli tři dívčinky z domova pro děvčata se speciálními potřebami.



'Hiporehabilitace je moderní rehabilitační metoda s komplexním bio-psycho-sociálním působením na lidský organismus. Přenášením pohybu koňského hřbetu na lidské tělo dochází ke stimulaci centrálního nervového systému. Přejímání motorického pohybu ovlivňuje svalový tonus a zdokonaluje pohyb člověka v prostoru.'



Do budoucna chce Karitas získat finance na opravu hypodromu (kryté jízdárny) a také se přiblížit širšímu spektru klientů - hipoterapie pro děti, osoby se speciálními potřebami, ale též komerční jízdy pro veřejnost. A tím dopomoci k tomu, aby se projekt farmy stal samoudržitelným a byl schopen financovat jak sebe tak činnosti Karitas Kolomya.

Žádné komentáře:

Okomentovat